Szállítási és fizetési információk

 

Szállítási és fizetési információk

 

 

Fizetési módok, átadás-átvétel

A rendelését a következő módon lehet kifizetni és átvenni:

 • Előre utalással egy megadott bankszámlaszámra, vagy banki készpénzbefizetéssel: így a legolcsóbb, mert a szállítási, csomagolási, és egyéb költségeket mi álljuk. Csak 5000Ft feletti megrendelések esetén lehet igénybe venni
 • Postai utánvétellel a csomag kézhez vételekor a postá(s)nak kiegyenlíteni az utánvétel összegét, attól függően, hogy a postán veszi át a küldeményt, vagy a postahivatalban. Az utánvétel összeg kifizetésekor kapja meg a megrendelt termékeket.

Előreutalással vagy banki kézppénz befizetéssel való fizetés és átvétel: az előreutalás, vagy a banki befizetés abból a szempontból lehet előnyösebb, hogy ilyenkor a postaköltséget átvállaljuk, így sokkal olcsóbban megvásárolhatja a terméket. Ezt az opciót kizárólag 5000Ft feletti rendelések esetében lehet igénybevenni. Ahogy beérkezett a pénz hozzánk, akkor aznap feladjuk a csomagot, így 2-3 nap alatt megoldható az egész és olcsóbb is.

Előreutalásos fizetésnél a termékek kosárba tétele után a pénztárhoz menve válassza ki az előreutalás, vagy banki készpénzbefizetés funkciót, és a rendelés után a rendszer automatikusan válaszlevélben kiküldi Önnek a számlaszámot, és egyéb információkat. Ha nem kapta meg, akkor kérjük írjon a Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetet és mi azonnal elküldjük azokat az adatokat e-mailben Önnek, amelyre utalni kell a pénzt. Utalás közleményébe írja be ugyanazt a nevet, irányítószámot, amit a rendelésben is megadott nekünk, így könnyebben be tudjuk azonosítani. A termék nevét kérjük semmilyen esetben se tüntesse fel az utalás közleményében, csakis kizárólag a nevét és irányítószámát írja be, amit a rendelés során megadott!

Ahogy megkaptuk az utalást (ez általában pár óra, vagy 1 nap), arról SMS-ben tájékoztatnak minket, és úgy aznap már fel is lesz adva a küldemény ajánlott utánvétel nélküli levélként, amely 1, vagy maximum 2 nap alatt biztosan odaér Önhöz, természetesen diszkrét csomagolásban.

Postai utánvétellel való fizetés és átvétel: Az utánvételes fizetési mód a legközismertebb és leggyakoribb. A posta a megrendelt címre viszi a küldeményt és az utánvételi összeg kifizetésekor átadja azt Önnek. Általánosságban elmondható, hogy 20 000 Ft-ig bezárólag egy-két dobozos rendelés esetén elsőbbségivel feladott küldemények összes szállítási, és egyéb költsége mindössze 1500 Ft. Ez ár felett, és a csomag súlyának növekedése miatt, akár 1800-2100-2700 forint is lehet a plusz szállítási költség. A megrendeléskor ezt a szállítási költséget hozzáadja a rendszerünk a termék árán felül, így látja Ön is, hogy pontosan mennyi lesz a postaköltsége, így a termékkel együttesen pontosan mennyit fog majd fizetni. 40000Ft felett a szállítási költség ingyenes.

A postai utánvét, vagy postai utánvétel kifejezés azt jelenti pontosan, hogy a forgalmazó ráír a küldeményre egy utánvételi összeget, amit szeretne, hogy a vevő az átvétel során kiegyenlítené. Az utánvételi összeg a mi esetünkben a termék, a postaköltség, és a csomagolási költségből adódik. Ez az utánvételi összeg a megrendelt termékre plusz költségként jön rá, amit a vevőnek kell kifizetnie. A postai utánvétellel történő fizetés esetén a postásnak kell kifizetni a csomagon szereplő utánvételi összeget, és így a küldeményt kézhez kapja. Amennyiben nem talált senkit a címen hagy egy értesítőt. A másik verziója a postán maradó utánvételes csomag, amelynél a postán marad a csomag, nem kerül kikézbesítésre és mivel Önnek nem kell saját címét megadnia a megrendeléskor, így semmiféle értesítést nem fog kapni a postától, hogy jött küldeménye, így Önnek kell bemennie a postahivatalba és kifizetni az utánvét összegét. A postán maradó küldemény azért nem ennyire egyszerű, amennyiben így szeretné kérni a rendelését, mindenképpen olvassa el ezt, mert ha már többször rendelt e módon, akkor is megváltoztak a kézbesítési szabályai, amit itt olvashat el bővebben : Postán maradó küldemények elengedhetetlen információi.

Szállítás postán maradó küldeményként

Kérem, mindenképpen olvassa végig e postán maradó tájékoztató részt, mert lehet, hogy Ön már többször is rendelt postán maradó küldeményt és minden rendben volt, de most nagyban változtak a postán maradó küldemények rendszererére vonatkozó szabályok!

Ez a legproblémásabb általában átvételi mód a tapasztalataink szerint, több okból kifolyólag is.

A kisebb posták, illetve a plázákban, vagy bevásárló központokban lévő posták nem fogadnak postán maradó küldeményeket, így azt visszaküldik a feladóhoz. Kérjük, hogy az adott város, vagy település főpostájára kérjék a rendelésüket, amennyiben megoldható, és már kevesebb probléma lehet az átvételnél. A postakeresőben olyan kisebb posták, illetve plázák- bevásárlóközpontjainak postái is szerepelnek, ahol nincsen postán maradó küldemény, ugyhogy kérjük ne ezt, hanem a nagyobb postákat válassza ki!

Sokan nincsenek tisztában azzal, hogy a postán maradó küldemények esetében semmilyen értesítést sem kapnak a postástól. Nem is tudnák hova küldeni az értesítőt, mert az Ön címét nem isadta meg a megrendeléskor, hanem csak a posta címét vagy számát, amit a postakeresőben választott ki. Ezt tetézi még, hogy sokszor az mondják a postára befáradó személynek, hogy nem lett elküldve, vagy nem találják. Ekkor kérjük írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetet, ahol mi e-mailben elküldjük Önnek a rendelés során felvitt küldeményazonosító számot. Ezzel minden eseten ki fogják adni Önnek az ajánlott levelét, amibe a terméket csomagoltuk.

A postán maradó küldemények beérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és ha Ön nem a főpostára kérte postán maradóként, akkor átviszik a megadott számú vagy című postahivatalba az Ön csomagját. Ha a főpostára kérte, akkor ottmarad az 1-es számú postahivatalban.

Legfontosabb teendők: A postán maradó küldeményeknél soha semmilyen esetben sem hagynak Önnek értesítőt, így Önnek kell a megrendeléstől számított 1-2 napon belül bemennie a megadott számú vagy című postahivatalba az adott településen. Ha 7 munkanapon belül nem megy be a postára, akkor a küldeményt visszaküldik a feladóhoz. Ha a postán azt mondják, hogy nem érkezett meg a csomag, vagy nem találják, akkor a küldeményazonosító RAG szám megadása után teljes bizonyossággal megoldódik a probléma! Ezt a számot a Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetben kérje tőlünk és mi elküldjük Önnek a lehető leggyorsabban.

Legnagyobb probléma postán maradó küldeményeknél: a postán maradó küldeményekkel az szokott lenni a legnagyobb probléma, hogy a feladott csomagot (levél formájában) nem mindig találják meg elsőre a postán, csak egy úgynevezett küldeményazonosító RAG számmal, amelynél minden feladott küldemény útvonala követhető. Az úgynevezett RAG szám információja alapján már 100%-os valószínűséggel ki fogják tudni keresni a megadott postán az utánvételes ajánlott küldeményét, és kiadják Önnek az elvileg „még meg sem érkezett csomagot”. Sokszor a postán a minimális motiváció és kevés fizetés miatt, ha nincs éppen szem előtt a keresett küldemény, akkor inkább azt mondják Önnek, hogy nem érkezett meg, vagy nem találják. Ezért szükséges a RAG szám, ami egyben egy küldemény nyomkövetési szám. Ezt a számot a  Kapcsolat menüponton keresztül egy üzenetben kérje el tőlünk.

A megrendelést követő napon a csomagja mindig feladásra kerül délután 12 óráig leadott rendeléseknél. A 12 óra után leadott rendeléseket, még ha van kapacitásunk, akkor szoktuk teljesíteni, de ha nem sikerül, akkor másnap kerülnek feladásra. A feladott összes küldemény egyedi RAG számot kap, ezért kikereshető a posta számítógépe alapján.

Ha valamely okból mégsem küldenénk ezt a RAG számot e-mailben, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bement a postára és azt mondták Önnek, hogy nem érkezett meg a küldemény, vagy nem találják. A Kapcsolat menüpontban írjon nekünk egy üzenetet!

Ezért ennyire fontos, hogy valós e-mail címet és telefonszámot adjon meg, hogy a kommunikáció teljes maradjon. Esetleg ilyen szállítási problémánál fel tudjuk Önt hívni, ha nem reagál az e-mailünkre.

Szállítás hagyományos postai utánvétellel címre való kikézbesítéssel

A hagyományosnak és leggyakoribbnak mondható postai utánvétel címre való kézbesítése során a postás kis értéknél (100 000Ft-ig) kihozza a küldeményt a címre és ott átvételkor ki tudja egyenlíteni a postaköltséget a megrendelő úgy, hogy a helyszínen a postásnak kifizeti az utánvétel összegét. Az utánvételi összeg a megrendelt termék(ek) összegéből, a posta- utánvételes, és csomagolási költségekből áll össze. A megrendelésénél, amúgy minden esetben feltüntetjük a szállítási költséget is tételesen, ezzel láthatja, hogy a megrendelt terméken felül mennyi lesz a szállítási költség. A postaköltségről, annak kiszámításáról itt olvashat részletesebb információkat: Postaköltség információk

Címre való kézbesítéskor utánvétel esetében, amennyiben nem talál senkit a megadott címen a postás/futár vagy nagyobb értékű az utánvételi összeg, akkor általában hagy egy értesítőt

a postaládában Önnek.

Sajnos azt kell tapasztalataink alapján mondanunk, hogy a szállítási szolgáltatás nem minden esetben a legtökéletesebb, sokszor értesítést sem hagynak a postások/futárok valamilyen okból kifolyólag és ilyenkor az általunk feladott küldeményt visszaküldik hozzánk, mert Ön nem tud a küldeményünk megérkezéséről, mivel nem kapott róla értesítést, hogy menjen be a postára. A megoldás, hogy a rendelés után 2 nappal maximum, ha nem kézbesítik ki a megadott címre a küldeményt, akkor írnia kell nekünk egy üzenetet a Kapcsolat menüponton keresztül. Ezután a küldeményazonosító számot megadjuk Önnek és ezzel biztosan megtalálják a postahivatalban.

Probléma, vagy 2 napnál régebbi rendelés esetén, ha nem kapta meg a küldeményünket, akkor kérem, vegye fel velünk a kapcsolatot úgy, hogy ír egy üzenetet a problémájáról a Kapcsolat menüpontban!

Szállítás előreutalásnál

Az előreutalás, mint lehetőség kizárólag az 5000Ft feletti rendelések esetében lehetséges. Amennyiben Ön előre elutalta nekünk a termék(ek) árát, akkor az utalás megérkezését követően, aminél SMS-ben tájékoztatnak minket, még azonnal aznap feladjuk a küldeményt. A küldeményt egyszerű buborékfóliás nem átlátszó és nem kitapintható borítékba csomagoljuk be alaposan, a tartalmát nem tüntetjük fel. A diszkrét csomagunk ajánlott levélként fog feladásra kerülni utánvétel nélkül.

Ha esetleg nem tartózkodott otthon és a postás nem tudta kikézbesíteni, akkor hagy egy értesítőt a postaládában. Ezzel kell bemennie a postahivatalba és átvenni az ingyenesen kiadott diszkrét csomagolású ajánlott levelét.

Ha nem kapott értesítést és már több napja megrendelte a küldeményt, akkor valószínűleg a postás nem hagyott értesítőt Önnek, de a postahivatalban benn lesz a küldemény. Ha így sem találják meg írjon nekünk a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet és segítünk Önnek! Az utaláshoz szükséges fizetési információinkat ezen oldal tetején találja meg a Fizetési módnál.

Szállítás gyorsasága, időtartama, extra sürgősségi szolgáltatás

A szállítás időtartalmának csökkentése, és a kedves megrendelő minél gyorsabb kiszolgálása cégünk alapvető követelménye! Persze az olcsó szállítási árakat alapul véve a magyar posta díjszabása és időtartama a mértékadó, illetve a futárszolgálat.

A 12 óráig leadott rendeléseknél aznap megtörténik a dropship, tehát a csomagok kiküldése. Így az aznapi postára való feladásnál a posta 1-2 nap alatt garantálja a csomagok célba érkezését egész Magyarországon belül. Ez az időtartam nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is megvalósul. A futárszolgálatok 1 napos teljesítést vállalnak.

Az összes küldeményt alapesetben normál sürgősségi kiegészítő szolgáltatással vesszük igénybe, amelynek plusz költsége nem éri el a 90 Ft-ot sem.

Postaköltség, utánvételes költség, csomagolási költségek a rendelésnél

A postai utánvétellel való fizetés egy drágább megoldás, hiszen a postaköltségen felül a posta utánvételi szolgáltatás díját is a vevőnek kell állnia, nem úgy mint az előreutalásnál, mert ott cégünk átvállalja teljes egészében a szállítási és egyéb járulékos költségeket.

A szállítási, csomagolási, és utánvételi költség összege általában kisebb értékű küldemények esetében maximum 1500 Ft.

A nagyobb értékű, így valamennyivel nagyobb súlyú küldemények 1800-2200-2700 Ft is lehet, de a megrendelésekor a szállítási költséget feltüntetjük külön a termék árán kívül, így pontosan tudni fogja, hogy mennyibe kerül az egész rendelése összesen.

Az aktuális posta, utánvételes, csomagolási összes költséget, ami még rájön a termék árára azt a rendeléskor a rendszer kiírja Önnek.

A lehető legolcsóbb és legrugalmasabb szállítási módot kínáljuk Önnek a legnagyobb diszkréció mellett.

Problémák és teendők az átvétellel, szállítással kapcsolatban

Természetesen a szállítást és a feladást is emberek végzik, így néha hibázhatnak. Ezzel nincs is probléma, hiszen minden eshetőségre meg van a megoldás az esetleges kellemetlen problematikák kiküszöbölésére.

Nem azt a fajta vagy mennyiségű terméket kapta, mint, amit kért a megrendeléskor

Mivel online gyógyszertárunknak napi több száz megrendelése van, így elképzelhető, hogy valamilyen figyelmetlenség következtében véletlenül nem annyi vagy nem azt a terméket tettük bele a csomagba. Ennek persze nagyon kicsi a valószínűsége, de, ha ez történt Önnel, akkor sincs baj, hiszen nincs más teendője, mint az oldal alján levő üzenetküldő panelen írni nekünk egy reklamációs üzenetet, amit azonnal kivizsgálunk még aznap, és ha így történt, akkor korrigáljuk a hibánkat természetesen ingyen.

A terméket összetörve vagy szétszakadva kapta meg a borítékból kivéve

Sajnos a szállítás folyamán a nem megfelelően kezelt és szállított csomagok bizony megsérülhetnek. Ezekre a sérült csomagokra a posta vállal garanciát, cégünk nem tud kártérítést fizetni a más szállító cégek által rosszul kezelt károkért.

Ezen probléma általában csak nagyon kevés alaklommal fordult elő, de a megrendelők jelezték, hogy a levél (bliszter) fel van szakadva, de attól még semmilyen baja sem volt a készítménynek, így nem szoktak az esetleges kisebb sérüléseken problémázni.

Nem kapta meg a küldeményt időben

Cégünk nagyon odafigyel a gyors aznapi dropshipre (kiküldésre), így minden nap elküldjük a 12 óráig leadott rendeléseket. Ezeknek egy, vagy maximum két nap múlva oda kell érnie egész Magyarországon belül bárhová. Ha két nap alatt nem kapta meg küldeményét, akkor mindenképpen jelezze ezt nekünk úgy, hogy a Kapcsolat mneüpontra kattintva egy üzenetet ír a problémájáról, amiben tüntesse fel, hogy milyen adatokkal és milyen terméket rendelt, amely még nem érkezett meg.

Azt hogy miért nem kapta meg a csomagját, szerintünk a következő okai lehetnek:

 • Nem kapott róla értesítést ezért nem ment be érte a postára és nekünk visszaküldték a csomagot. Ez általában a postán maradó küldemények esetében szokott előfordulni, vagy akkor, ha a településen az utánvételt végző kézbesítő postás és a hagyományosnak mondható postás teljesen más. Így hiába reklamál a már esetleg régóta ismert postásánál, hiszen nem is ő kapja meg az utánvételes csomagok kikézbesítési munkáját. Még hagyományos címre való kézbesítésnél is előfordul sokszor, hogy nem hagynak értesítőt, így Ön nem értesül a csomagunkról és pár nap elteltével visszaküldik a feladóhoz.
  Azt javasoljuk, hogy mindenképpen írjon nekünk, ha a megrendeléstől számított maximum 2 munkanapon belül nem kapta meg az ajánlott utánvételes küldeményünket, és mi adunk egy nyomkövetési számot (úgynevezett RAG számot), amivel már be tud menni a postára és kiadják Önnek értesítés nélkül is a küldeményt. Tehát 2 napnál tovább semmiképp se várjon, hanem írjon nekünk a Kapcsolat mneüpontban egy üzenetet!
 • A küldemény a postán elveszett. Ebben az esetben Önnek ugyanúgy jeleznie kell felénk, hogy a küldeményt nem kapta meg. Mi utánanézünk, és ha elveszett a küldemény, akkor ennek az árát a posta cégünknek visszatéríti, de már aznap, amikor ezt megtudtuk és bebizonyosodott, hogy elveszett, akkor mi egyből elküldjük Önnek újra a kért terméket és másnapra jó eséllyel oda is érkezik.
  Erre amúgy egyszer volt eddig példa. A lényeg, hogy ha nem kapta meg a küldeményt, akkor mindenképpen írjon nekünk, mert abban biztos lehet, hogy feladjuk aznap 12 óráig leadott rendeléseket!
 • Nem lett feladva a csomag.
  Online gyógyszertárunknak mindig vannak raktáron bármely mennyiségű árukészletei, így szinte biztos, hogy nem lesz olyan, hogy kifogyunk a készítményekből és nem tudjuk feladni a kért termékeket. Esetleg előfordulhat az, hogy a rendelés leadását követően valamely levelezési rendszer nem küldi el a megrendelést számunkra. Ilyenre még nem volt egyáltalán példa..

Nyomkövetési vagy küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám kiküldése Önnek e-mailben, ha nem találják a küldeményt

Amennyiben azt az információt kapja a postástól, vagy postahivataltól, hogy semmilyen küldeménye nem érkezett Önnek, akkor szinte biztos lehet benne, hogy a postán elkeveredett a csomag. Ilyenkor egy úgynevezett küldeményazonosító RAG számot kérnek, amely mint küldeménynek van egy egyedi azonosítószáma, és az alapján már elő tudják keríteni az Ön küldeményét a postahivatalban a számítógépes rendszerükbe beütve. A küldeményazonosító RAG szám bemutatását, vagy bediktálását minden esetben a postahivatalban kell intézni, és nem a postásnak megmondani, hogy nézzen utána.

Ez a küldeményazonosító szám minden esetben két betűvel kezdődik és 14 számból álló számsor követi. A két betű, amivel kezdődik, az az „RL” és utána 14db szám.

A küldeményét 12 óráig leadott rendelésnél még aznap feladjuk és egy vagy két nap múlva már meg is kapja. Ha maximum két nap múlva nem kapta meg, akkor mindenképpen írjon nekünk a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet a problémájával-  adataival,  és mi azonnal visszaválaszolunk és megírjuk Önnek ezt a küldeményazonosító RAG számot. Ezzel a RAG számmal be tud menni a postahivatalba, ahol már a számítógépes rendszerbe beütve pontosan tudják, melyik csomagról van szó, és előkeresik Önnek.

Diszkréció, csomag kinézete- külleme

A cégünk alapvető követelménye a diszkréció! A rendelése semmilyen esetben sem fog kiszivárogni senki felé, azt harmadik félnek nem adjuk át. A legtöbb embernek nagy gondot okoz, hogy hova is rendeljék a csomagot, nehogy bárki is rájöjjön. A szüleivel vagy más közös háztartásban él valakivel és nem szeretne kényes kérdezősködéseket, így merül fel a kérdés, hogy hová kérjem a csomagot?

A válasz nagyon egyszerű és természetesen a legdiszkrétebb. A postahivatalba postán maradó küldeményként. Azért is annyira jó ez a megoldás, mert Önnek még a saját címét sem kell nekünk megadnia, hanem csak a postahivatalnalnak a címét vagy a számát (minden település főpostája az 1. számú posta), amit a postakeresőnkből tud kiválasztani. Azért ez nem ennyire egyszerű, jó néhány információ és tennivaló van a postán maradó küldeményeknél. Ha postán maradó küldeményt szeretne rendelni, tehát, hogy a postán benn maradjon a csomagja és ne kézbesítsék ki, akkor ezt mindenképpen olvassa át részletesen: szállítás postán maradó küldeményként

A csomagolás illetve a küldemény kinézete

A feladott csomagok külleme és kinézete nagyon egyszerű, semmi nem utal a tartalomra. A csomagot gyakorlatban, mint levélként adjuk fel, mert így olcsóbb a csomagnál. A levél egy bélelt levegő buborékos boríték, amelyet nem lehet kitapintani sem, és így nem szokott megsérülni sem a levél tartalma, esetünkben a gyógyszerek.

A kisebb értékű vagy súlyú- illetve térfogatú rendeléseket, tehát egy bélelt borítékban adjuk fel, amelynek kinézete a következő képen látható:

A nagyobb értékű, vagy súlyosabb, nagyobb térfogatú megrendeléseket dobozban adjuk fel.

Amikor felhívjuk Önt a rendeléskor megadott telefonszámon

A rendelésben megadott telefonszámon csak teljesítési, szállítási probléma esetén hívjuk fel a legvégső esetben, ha e-mailjeinkre nem reagál semmit. A rendelés visszaigazolása céljából semmi esetre sem keressük telefonon, hanem csak egy visszaigazoló e-mailt küldünk Önnek.

Még abban az esetben hívnánk fel Önt, ha sürgős szállítást kér másnapra. Ha esetleg a megadott rendelési adatok hiányosak, így nem tudjuk teljesíteni a rendelést. A telefonhívásnál mindig a rendelést leadó személyt kérjük telefonhoz, illetve meggyőződünk arról, hogy kivel beszélünk, és ha felesége vagy barátai vennék fel a telefonját, akkor ne aggódjon csak egy téves hívás voltunk rejtett számon, akit nem lehet visszahívni, és visszakeresni. Ezzel Önnek nem lesz kellemetlensége! Így a diszkréció 100%-os.

73